onsdag 31 juli 2013

Sofies tre favoriter

Skrev ju de, den gula, den grå och den gröna...

Det är såklart mat jag tänker på, som den mattok jag är. Nu när ja är hemma lite mer och inte äter prosciutto & mozzarella i Italien, eller tapas i Spanien får min mage "äntligen" (ja lite äntligen, fast jag älskar ute-mat så gillar jag experimenten i köket hemma mer :O did i say that!?)

Så numero ONO

Den gula... Det är huvudingrediensen jag syftar på, BANAN. Och det är givetvis de beryktade och snart uttjatade bananpannkakorna. Men faktum är faktiskt, att har du inte smakat, då har du en pusselbit som saknas i livet, de är perfekta! Som mellis, helt i sig själva, eller till lunch/middag med keso, cashewnötter & frysta bär till. Mums! Gillar inte att prata kalorier, men helt naturella är de ca 300 & med tillbehör ca 500, alltså perfa som mellis eller måltid. Kom igen nu, våga smaka.

Till två pannkakor (en person)
- 1 banan (normal size)
- 2 ägg (mesa inte och tänk "de är nyttigare med bara äggvita", hela ska i annars blire bara kladd)
- kokos att strö över vid stekning (valfritt, ger mer smak och lite fluffighet)

Mixa sonika alltihopa i en mixer eller mosa bananen med en gaffel och knäck i äggen. Stek i två omgångar i smör, as usual pannkakor. --> NJUT

NR.2
Den gråa...
Det låter ju inte varken flashigt eller gott eller hur? Och de va precis vad jag tyckte om den här ingrediensen innan jag gjorde dessa. TONFISK! 
Men om man blandar dem med lite gottigt och sen steker dem, då blir det andra bullar, nämligen tonfiskburgare.

Till två personer
- en burk tonfisk (i olja, fast häll bort oljan)
- ett ägg
- en halv gul lök (en hel om den är liten)
- 1-2 msk pofibrer (eller ströbröd om ni gillar gluten)
- 1 msk sweetchili
- salt och peppar vid stekning
- tillbehör: bröd, sallad, avokado

Häll hela burken avrunnen tonfisk i en bunke och knäck i ägget, hackad lök och pofibrer. Blanda detta till en jämn smet, tänk hamburgare fast utan köttfärs. Sedan är det bara att forma till önskad storlek och steka finingarna i lite smör precis som vanliga burgare.

Du kan servera dem med sallad och få en tonfisksallad (fast sjukt mycket godare än en sån där "en burk påslängd på lite isbergs), eller äta dem med hambugerbröd/vanliga bröd, pommes och allt sånt gott gott. Det är till och med gott med hamburgerdressing till, låter vidrigt jag vet, men precis som den grå tonfisken så är de en oväntad succé!

Nr.3
Och så den sista, den gröna...BROCCOLI. Det i sig själv är ju heller ingen jätte flashig liten sak, men i en paj. Då händer de grejer. Jag gör två som jag är absolut skogstokig i (chans för skratt, skoog är skoogstokig...) det enda som skiljer dem åt är blåmögelost alt. bacon. Välj de du gillar bäst!

För en paj
- 3dl mjöl (jag brukar ta 1,5 vetemjöl & 1,5 rågmjöl, men här kan man mixa som man vill)
- 100g smör (välj äkta, sånt där bakmargarin är ingen hitt, kosta på er lite real stuff)
- 3msk vatten 

Det är själva degen/grunden. Lägg fram smöret lite innan så det är rumstempererat och blanda sedan samman allt till en deg. För kladdig ->mer mjöl, för torr -> mer vatten. Men de borde bli bra ;) sen är det bara att klä in pajformen med degen, ställ därefter in den i ugnen på 200 grader tills den fått lite färg (varierar i tid beroende på ugn) ta sedan ut den och ha i fyllningen:

- broccoli så det täcker botten (svårt att säga mängd då alla har olika pajformar, gäller även degen, har ni en liten form blir pajdegen lite högre upp på kanterna, en stor form, mer centrerad i mitten, men degen borde räcka till för alla sizer)
- ett paket bacon alt. 75g blåmögelost 
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- salt & peppar
- ost till topplag 

Själva fyllningen är jätte simpel. Den förgräddade pajdegen är nu ur ugnen (den gjorde ni ju i förra steget, så den är klappad & klar). Lägg då i broccolin så det täcker botten och smula över blåmögelost eller strö över ett paket bacon (som ni stekt lite snabbt i stekpannan så blir de knaprigare). Sedan blandar du samman ägg och mjölk i en separat bunke. Häll sedan över blandningen över broccolin bacon/osten och salta & peppra lite efter eget tycke. Sist men inte minst strö över lite ost över hela pajen och skjuts in i ugnen igen, på 200 grader tills den fått färg. Se så att äggstanningen har gått ihop sig så som en omelett. Vips så har du dig en paj. En av mina favvisar, du kan givetvis ändra den i oändlighet, använd botten och äggstanningen så byter du fyllning bara. Tjopp så enkelt och gott.

De va mina favvisar, hoppas någon av dem lät god & kanske inspirerar en gnutta iaf, om inte annat så åt ni säkert nått ni gillade mer ikväll ;) 

Smaklig spis på er
Kram
Sofie

                        
Och näää, jag är varken stylist eller fotograf, men jag har iaf lagat dem själv ;) både ettan, tvåan & trean (tänker högt med jag kan själv rösten...)






tisdag 30 juli 2013

Tränings tajm

Nepp nepp till tävling, jupp jupp till träning.
Så ser mina närmaste veckor ut. Hade tänkt tävla i Mölndal nu på lördag, men kroppen säger trääääääna, så jag är lite snäll och lyssnar på den. Vi brukar komma bäst överens så..

Så...nu har jag kört tre av tolv lite tyngre pass som ska slängas in på nio dagar (tre av passen är bara jogg, så lugn mamma & pappa jag sliter inte ihjäl mig ;) snarare tvärtom, jag njuter. De känns så jäklans gött att få lite känningar av träningsvärk och mjölksyra i benen igen, få känna att man köttar lite. Muuuuuums! Jag tror och hoppas att det är de som är körsbäret i kakan & kommer smaka extra gott & göra att jag håller säsongen ut och kan lyfta lika högt i slutet av augusti som i slutet av maj, om inte högre :O de vore! Än har jag inte helt nöjt mig med säsongen (de vet ni väl, att det är skillnad på att vara nöjd och att nöja sig), för nöjd de är jag...hängde ni med? Hursom så äre bra göttans att ta i lite igen!

För när ett mål ramlar av anslagstavlan får man snabbt sätta upp ett annat. Det är egentligen inget nytt mål som jag kommit på out of the blue nu, utan bara ett som legat längre bak i högen än vad 1.92 gjort och som nu får hoppa fram & spela huvudperson. Nämligen Finnkampen. Det var så häftigt att vara med förra året, så det vore bra sköj om man fick chansen igen. Det avgörs som vanligt på SM, så det är tills dess jag planerar min nästa formtopp, @Borås! 

Imörrn kommer ett inlägg om Sofies tre favoriter, en gul, en grå & en grön...mer säger ja inte ;)

Tills dess, må bäst
Kram
Sofie 


Från dagens pass @Tingvalla :)

lördag 27 juli 2013

Nej...

Nej...jag tror de räcker så, de gick inte idag. Trots pigga ben så ville de sig inte!

Dagens stora fråga!

...är såklart....hur går det idag, ikväll, efter 18?

Det känns i magen om man säger så, att det är ikväll det är dags, dags att gå ALL IN! Ingen mening att spara på något krut eller hålla igen minsta lilla, för det är sista chansen ikväll. Har inte vela tänka för mycket på VM, har inte ens kollat vilken dag det börjar, när ett ev kval är eller någonting omkring det, har försökt att hålla fokus på varje tävling och på det som hänt just den dagen. Men idag måste jag ju ändå erkänna att jag tävlar för ett ev kval, för en biljett, för en resa till Moskva. Det känns skrämmande, men också oerhört kul. Att jag försökt på 1.92 några gånger i sommar innebär ju faktiskt rent teoretiskt att jag haft chansen att ta det, att chansen funnits/finns och att jag tagit höjder under och innan den höjden. Så lets give it a try liksom. Mer kan en inte göre!

Så jag sätter alla kort på ikväll, går all in och så får de bära eller brista. Jag hade aldrig kunnat slappna av om jag inte tävlat denna helgen och bara varit hemma och tänk...tänk om.. Nä sån är inte jag, hellre chansa!

Håll gärna en tumme, för årets form, årets bästa vindar, väder och flyt.

Nu kör vi
Kram från laddad tjej

torsdag 25 juli 2013

Sofie mot centimetrarna 1-0

Tjolahoppsan, sikken go dag detta blev.

Slog till med två nya pers på träningen, stående tresteg & femsteg med fart! Höjde (längde ;) mig från 8.32 till 8.37 respektive 17.74 till 17.87. Det är den där centimeterjakten hela tiden, är det inte på höjden så är det på längden. Gött känns de iaf & tack tack för fler centimetrar säger jag! 

Detta ska nu firas (alla pers borde firas mer, de är ju de bästa man gjort, någonsin!) med en picknick i det gröna vid vattnet. Vi ska mumsa i oss lite grillad kyckling, potatissallad, vitlöksbaguetter & sallad. Säger mums på livet, packar ner det i min blommiga korg, hänger min rutiga filt på axeln & traskar några hundra meter ner till hamnen. Måste säga det igen, Karlstad är allt hej dundrandes bra, alltid nära till vatten & alltid sol (förutom en timme varje år när höjdhoppet avgörs på GP:t förstås ;) och en såndär mysig stad som gör att man vill semestra i sin egen stad.

Hoppas ni mår gott & också njuter av livets godsaker.
Stor kram
Sofie

Idag var det sol sol sol på Tingvalla, här in action med lite grodhopp, hopp hopp :)

onsdag 24 juli 2013

TACK KARLSTAD!!!

Vilken drömkväll det blev igår, inte drömmen då jag tog VM-gränsen men drömmen då jag fick hoppa inför hemmapublik. En publik som vet exakt hur man får igång aktiva, som klappar utav bara helskotta, skriker, tjoar & levererar sånt himlans tryck så man kan inte göra annat än att njuta!

Tyvärr kom regnet, men det är ingenting jag ska klaga på. Hade varit väldans trist om alla gått hem pga de, men icke, alla var kvar & behöll stämningen så då är de ju ingen idé att tjura ihop. Hade dock lite mer problem än jag haft tidigare i sommar, tog 79, 83 & 86 först i andra försöket, men HEY, då höll jag mig ju varm också! Inte alls fel! Och benen...shittans bananer, de levererade igår & ingen är mer tacksam är jag. Kände direkt i första inhoppet att det fanns sprutt & att min beställning från i måndags absolut hunnit levereras!! (Utlovad belöning hanns inte med igår kväll så då fåre la bli dubbelt upp idag, muuuuuuums filibabba) och eftersom benen va så tiptop kände jag efter mitt första försök på 89 att äsch va fasen nu går vi ALLIN, så jag sparade två försök till 1.92. Men där blev jag alldeles för överladdad. Tänk en arena där alla andra grenar var klara eller i uppstart, en hel publik som bara hade höjdhopp att kolla på, massa släkt och vänner på läktaren, hemmabana, ja, jag taggade över lite väl mycket. Sprang på redan i första steget och kom såklart för nära. Hoppade under på första försöket och andra blev ok, men ingen jackpot. Men jag känner lite "vad gör det, jag hade fruktansvärt kul, jag njöt varje minut & kan inte komma på senast det var SÅ  extremt kul att hoppa". Och om det är meningen att VM ska hända redan i år för mig, då finns en tävling kvar. Väljer den på nära håll, laddar upp hemma & drar till Arvika och skuttar på deras stenhårda banor. De är optimala, lite som i Malaga när jag persade....och det gör jag gärna igen. Det enda negativa är motståndet...det kommer nog vara lika med soprent..men ska muta min kära vän och träningskompis Erik att gå in lite lägre och låssas vara tjej i några hopp innan han kan hoppa som han brukar. Alltså fejka mig till en sjukt bra motståndare som förhoppningsvis kan ge mig den pressen jag behöver. Sedan kan jag förhoppningsvis leverera tillbaka och heja utav bara sjutton för att få honom till höga hopp! WIN-WIN :D

Nu följer lite bilder jag fått från igår, att bara läsa text är ju ur-trist ;) 

Kram på Er!
Sofie


Foto: Tommy andersson
Presskonferensen dagen innan GP:t. Vi gled in fint med båt, Karlstad vet hur man får aktiva aktiva att känna sig uppvaktade, snyggt!
Foto: deca text & bild

Foto:Tommy Andersson 

Lite regn-splash ser ju flashigt ut på bild, varför störas av de då ;)
Foto: deca text & bild
YEEEEEEEEEEY, 1.86!! :D
Foto: deca text & bild




måndag 22 juli 2013

Dan före dan

.....imorn smäller de, eller snarare ska det smälla.

Är laddad till 1000 & det är Karlstad med. Var nyss & gjorde ett tonuspass på Tingvalla & Tingvalla gjorde lika så. Det var folk till höger och vänster som hoppade hit och dit med grejer & olika doningar för att visa Tingvalla från sin allra finaste sida för alla imorn. Och att den verkar bli 24 grader & strålande sol imorn kommer knappast göra någonting fulare. De kommer vara perfekt! Så om nu allt yttre verkar bli prima och lite till (bara vinden lugnar sig lite, eller vänder & blåser uppåt) så lägger jag härmed även in en beställning hos min kropp. Skulle önska pigga ben, aggressivitet i löpning & upphopp, lite extra sträck med kraft genom hela kroppen & en hel säck överfylld med sprallighet. Samt en leverans tid på max 24h. Betalar gärna extra för de, om du, kroppen vill leverera detta till mig lovar jag fetaste glassen efteråt, DEAL!?

Sådär ja, då vare väl klart då. Min kropp kan väl inte va sämre än en Ellos katalog heller!?

Nu väntar presskonferens med  bland annat Emma Jungmark & lite senare ikväll lite  gött häng vid släggtävlingen älvkastet (bästa uppladdningen för att själv tagga till) 

Kram på Er
Sofie


fredag 19 juli 2013

Tjilivippen från solstolen

Just nu sitter jag och njuter gött bakåtlutad i solstolen & väntar in en härlig fredag med favvo frullen stabilt i maggen! (Fil & granola, what els ;) 


Och nu har det hunnit gå några dagar sen jag kom hem & det känns att jag på riktigt börjat landa & hunnit vila upp mig nu. Har också hunnit med några lite tyngre ej hej-vad-lätt-jag-är-i-kroppen-pass, fått ta i lite för att komma i form på tis, hunnit träffa några efterlängtade vänner & har fler träffar inbokade. Idag ska jag dessutom hinna fixa & göra om i lägenheten lite vilket jag längtat efter & käka en lunch med goa vänner. Men först ett hoppass på tingvalla. Just där som de blir full sprutt & all in på tis kväll.

Även om universiaden var/är det största jag upplevt i idrottsväg så har jag ändå hela sommaren längtar efter just GP på hemmaplan. De bara är en så jäklans najs feeling att gå in där, på sin hemmaarena, se massa kända fejs i publiken som vinkar & ler gott åt oss när vi marscherar in! Karlstad & friidrott de är en fin kombination dä, de liksom passar utan krångel, lite som en fin barndomsvän!

Hoppas ni njuter av en solig fredag & får en riktig kalasdag!
Ta hand om er!
Kram från skoogen



tisdag 16 juli 2013

En liten bildexplosion


Första dygnet i Kazan var helt sinnessjukt, allt var nytt inför spelen, loggan fanns att skåda överallt från örngott till trappor & när vi landade på flygplatsen möttes vi av stående ovationer från volontärer! De kallar jag att landa med stil ;)

Kazan från sin soligaste sida, jag med min roomie Frida!

Jag kom till Kazan med känningar i benet, men dessa två fick mig att återfå lugnet, massa behandlingar från Andreas & fina ord av alltid lika lugna & goa pappa! Har Er att tacka för mycket!

Så när finalen äntligen va runt hörnet var jag såhär glad, sjukt taggad & kände att formen var on it's way back!

Men det blev inte helt som jag trodde & hoppades, stannade på 1.84 trots en grym känsla i kroppen, men efter den turbulenta veckan inför känns det nu i efterhand som en seger på vägen mot resten av sommaren. Det finns så himla mycket jag ser fram emot & längtar till så lets rock the rest!

Väl hemma igen var det skönt att sätta fötterna på Tingvalla igen & köra att gött träningspass, de blir inte allt för många sånna när man reser & tävlar.

Min kära privat fotograf Tommy var med och tog lite bilder, så fick han reka lite inför GP:t också, dä ä 2 flugor i en flugsmälla dä :)

Och igår kväll var det min och Ds tvåårsdag, detta firade vi med middag ute & senare i veckan pyser vi iväg på en mysig liten resa med hotellvistelse, spa och massa go mat! <3

Hoppas ni njuter av sommaren!
Kram på Er
Sofie






lördag 13 juli 2013

Den där finalen...en 9e plats

Ibland känns det så himlans bra men så får man inte på hela skiten, exakt så kändes det igår. Det var så himlans stor skillnad mot kvalet och lag sm också för den delen. Det är det som gör det surt idag, att det just kändes mer finnemangigt än vad det bidde i slutändan.

Och det där benet då...hade lite känningar, men inget som inte lite tävlings adrenalin kunde ta bort. Istället var de det där sista knycket som inte ville va med mig & leka hela vägen. Mitt 1.80 hopp var det hopp jag kände att jag lyfte på och också det hopp som känts absolut bäst de senaste tre tävlingarna. 1.84 kändes ok, men inte helt 100. De är också lite det som gör att jag önskat att det blivit högre höjder igår. När man tar 84 med ett "dåligt" hopp, då vill man bara kötta på & göra ett bra hopp på högre höjder. 

Men alla dagar är inte solskensdagar & det är ju ändå lite det som är charmen, man älskart ju ändå liksom & då det går bra är det det bästa som finns. Det jag tar med mig härifrån är en 9e plats i en final där 8 st hade klarat VM kvalet inför & nio efter & att det var en extremt hög nivå på hela tjottaflängen. Och förstås allt runt om, alla riktlinjer att förhålla sig till, universiadenbyn, nytt folk, transporter, språket. Ja de finns en hel hög med saker som inte är likt sig här mot hemma. Sjukt lärorikt!

Nu väntar resa hem i natt & en hel hög med go träning väntat på mig på hemmaplan innan det är dags för hemmatävling på Tingvalla, Karlstad GP, 23 juli. Då blire all in, ska njuta av att ha hemmastödet i ryggen & förhoppningsvis låta det bära mig upp mot nya höjder! Längtar redan!

Tjilivippen & hejdå från russia för denna gång, next time, hej från Sweden!
Tills dess, må bäst!
Kram Sofie 

fredag 12 juli 2013

Finaldagen

Ladda, sova, ladda, sova... Nu är jag förberedd, håret är tvättat, benen finslipade, frullen är i magen & ett program av sommar med Ernst är avbockat! Nu ni, tickar timmarna på & känslan blir goare & goare!

Russia tid hoppar jag kl sex & svenne tid kl fyra, har ni en minut till övers får ni gärna krama en tumme för lilla svenska tjejen mot de stora damerna. (Givetvis inte kroppsmässigt, där är de omvända roller, muffins VS sallad ;)

...Så nu kör vi, mot högre höjder!


Startlistan & dagens motstånd.

Från kvalet, idag taggar ja för glaare miner & mer sprutt i benen. De liksom pirrar i dem idag & jag får var fjärde minut tvinga dem att ligga still. De är gött!

Kram på er
Sofie




torsdag 11 juli 2013

FIIIIINAL

Åh vad jag under hela gårdagen längtade och drömde om att få skriva den rubriken. Men de va inte lätt igår..

Jag kände mig väldigt pigg & även om mitt kära ben kändes bättre efter alla behandlingar här nere så är det ingen toppklass på det än. Det & en hel hög med vind och otajming. Ja, då blire la inte högre än 1.80. Men, det var fler än jag som strulade till det för sig & hade problems med vinden. Så att jag tog 1.80 felfritt räddade mig igår. Och om de va skönt!? Skrek ett sånt där fint *#% ord efter sista rivningen på 84 (tur ingen förstår vad jag skriker ibland ;) då jag trodde de va kört, men sen kom listan!! Tjooo finale! 

Idag blire bara lugna puckar, vila delux & mat uppladdning, lite sightseeing i universiaden byn & må gött grejor! För jag är så jäkla gla å i final!! :D

Stor kram från lycklig tjej! :)


tisdag 9 juli 2013

Månadens friidrottare

Förra veckan fick jag ett fin fint samtal, från svenska friidrottsförbundet. För maj månad har de valt att utsett mig till månadens friidrottare. Shittans bananer, de är en dröm som nu gått i uppfyllelse & jag är jättestolt. Tack! Älskar artikeln än mer då den verkligen speglar mig, att resan inte varit en dans på röda vackra rosor. Som nämns har jag ökat 18 cm sedan hösten 2009 då jag flyttade till Karlstad & gått från kulstötning till höjdhopp. Alla vägar går att gå, lyckas man hitta de man gillar så kommer belöningen, det är bara gött att beslutsamhet och tro på sig själv kan ta en dit man vill. Så sluta för Guds skull inte med något ni gillar! Vill du, satsar du, då kommer det!

Vill ni läsa artikeln hittar ni den här 

Nu ska jaga ladda upp inför imorn, då kvalas 
de här i Kazan & åååh vad jag önskar att 
det kommer gå bra!

Kram på er
Sofie




måndag 8 juli 2013

Tjilivippen från kazan RUSSIA

Nenen tjenare! Idag är det en betydligt gladare tjej som sitter här och printrar ner bokstäver till meningar.

Har nu kommit till Kazan, Ryssland och universiaden & ja, jag trivs! Formen är på topp, benet hänger på plats & jag är gör gla på ren värmländska. Har inte den blekaste hur det kommer gå på kvalet på ons, men ha kul de ska jag iaf. Vi är 24 damer som ska hoppa i två grupper & kvalgränsen är satt till 1.91. Får ta i lite extra & ladda järnet så hoppas jag det bär! 

Och vet ni!? Vi har fått ett MasterCard som tar oss in i matsalen och bjussar oss på ALLT! Sjukt stor matsal så det tar sitt letande att finna de man vill ha, men en yoghurt från "salladsbaren", russin & valnötter från "locals", sushi från "Asian", fritt från cocacola company och då har jag bara gått igenom tre av fem kök + MC.donken. Så om någon undrar om vi går hungriga här? Nää, men däremot får vi inte varm mat mellan 3.00-5.00, litte snålt tycker rum 215 (me, Frida Åkerström & elli Höglund)

Nu kyler vi benen med litte goa isbitar & laddar för en basketmatch mellan Sverige & Polen och inför tre vändor till förbi matsalen.

Kram från mätt tjej!


lördag 6 juli 2013

Inte riktigt enligt planen, inte alls faktiskt..

Halmstad som för ett år sen var staden som gjorde mig så lycklig. Då jag här efter en duell mot My hoppade till mig en biljett till nordiska mästerskapen & var alldeles sprudlande glad. Idag.. Not so glaa miner!

Jag gick in för en seger & det lyckades jag ändå fixa, vilket var skönt i Göta hjärtat. Höjde då direkt från 1.73 till 1.80, men där tog kalaset snabbt slut... Till saken hör att jag efter Trondheim haft lite känningar i min högra framsida, men det gav sig i torsdags och därav trodde jag att det inte var något allvarligt utan bara en känning som tagit en go fikasund i mitt ben & sen gått tillbaka hem till sin koja. Men när jag imorse steg upp ur sängen var den jäkeln där igen, kände absolut inte hög smärta, men lite stelhet sådär. Men jag tänkte igen, smärtan är nog bara tillfällig, att den kan ha kommit från allt resande mellan tävling till tävling utan ett riktigt stopp med vila hemma. Nu är jag inte lika säker längre. Sitter här på tåget som ska ta mig och pappa till Sthlm och imorn vidare till Ryssland med en jäkligt hård linda runt mitt lår, extra hård så eventuell skit inte kan sprida sig. Detta med en enerverande tanke som ekar i huvudet som resesällskap, "hur fasen hamnade jag här, jag ska ju vara i mitt livs form & ha lätta goa ben, inte vara lindad...vart gick det snett?!" Men livet tar ibland en vänstersväng utan någon som helst förvarning & då får väl man glatt hoppa ombord igen & hoppas att GPSen vill en mer väl denna färd.

Så här sitter jag alltså nu, med torkade tårar & ber för att det inte är något allvarligt, att jag idag bara var en sliten höjdhoppare med en dålig dag på jobbet. Att det är kroppens sätt att säga, "nej nu tar vi & vilar lite här, inte pyssla med någon överansträngning inte, det är på onsdag, i Ryssland du vill hoppa bra". Så det är precis vad planen nu blir, ska vila, försöka slappna av & låta kroppen stå för valen av träning, vardagsmotion, sömn, ja i princip allt & bara resa med.

Ber om ursäkt för klagobrev signerat bitter höjdhopperska, men jag lovar att jag lagom till avstigning i Sthlm har ältat klart, släppt halmstad & flyttat fokus till Russia! 

Kram på er
Sofie

torsdag 4 juli 2013

Teknikens under

..nej det är uppenbarligen inte jag de inte. De här med videouppladdning, de va inte min grej.
det visar bara "fel på uppladdning" eller "ladda hem en app" så tills jag gått en kurs eller två i datakunskap hittade jag mig ett annat sätt & en väg runt problemet. Coach har länkat filmen på mitt hopp så om ni vill se det finns de upplagt & klart här

Klick--> http://www.teamflyhigh.se/

Imorn bär det för min del av till Halmstad & jakten på en bronsmedalj med IF GÖTA @ LAG-SM. Förra året hoppade jag tresteg, men i år blire all in på höjden. Ska blir riktigt najs & jag tror vi har chansen, lite extra team spirit & massa hejarrop så tar vi dem.

Efter det drar jag & pappa till Kazan i Rysslan & Universiaden! Det ska bli häftigt & är den absolut största tävlingen jag varit på. Rent deltagarmässigt är det fler deltagare än på ett OS, självklart inte nivåmässigt. Men HEY, förra året var Barret med och hon är ju helt okej duktig. Så de lär bli tufft! Mitt mål är en finalplats (sist krävdes strax över 1.80) & att njuta av varje sekund, så är det bara att hoppas att de smäller till & blir kanoners. Jag ska jobba för't iaf :) kvalet är den 10e & finalen går den 12 (hoppas på start i bägge)

Nu ska jag se en film med min man & sova lite i soffan innan sprint/hoppstyrka, natti natti ;)

Kram Sofie

tisdag 2 juli 2013

Bildkavalkad HYUNDAI GP

Kan tyvärr inte bjussa på några filmer idag som jag cliffhangade med igår, hajjar inte hur man får in film från paddan till blogg, men imorn är jag vid en hederlig PC igen, då hoppas jag de går bättre. Fingers crossed så kommer mitt 1.89 hopp & Tonjes bästa försök på 1.95! 

Men bilder, de är bra grejer de, enkla att lägga upp & sjukt samarbetsvilliga, så här kommer de godingarna. De tre första bilderna är en serie ur mitt 1.89 hopp, sista isättningen, knädragningen & ribbpassagen. Sen kommer två bilder som coach tagit! 

Kram på er
Sofie




I full uppladdning, bara några minuter innan start, ska bara fixa frillan först ;)

Medaljörerna med våra fina prischeckar, man tackar Norge :)
Jag -1.89, Tonje -1.92, Katarina -1.80

måndag 1 juli 2013

1.89

Nemen sedär ja, ett nästpers, man tackar! :)

Kände att de va nått på G & som jag skrev i förra inlägget va ja spänd på ett bra sätt. Men ibland vet man inte om det blir 1.60 eller pers, de blir lixom himmel eller pannkaka! Och idag bjöds jag på välgräddad pannkaka men både sylt & grädde, mums va de smaka gott, att även få testa på VM-gränsen va som körsbäret på toppen. Idag ville ribban dock inte ligga kvar, men vem vet, en solig dag med vindstilla & en taggad skoog kanske den gör det. Man måste våga drömma!

En som flög som en fågel idag var Tonje & hon tog just 1.92 & B-kravet till VM. Gläds så med henne, så himla välförtjänt av den fina hoppningen hon visade upp ikväll! Ska bli spännande att följa henne!

Nu ska vi ut & spise med tre härliga norrmän & fira med en dessert eller två.

...Imorn tänkte jag bjussa på lite bilder & en & annan film från kvällen hoppning! 

Tills dess, må bäst!
Kram sofie

Ur morgonens tidning, Norge-artikel nr.2, sjukt kul! 
Blev jag som "hjälpte" Tonje till VM, så himla glad att vi åkte hit, lärde känna nya goa personer & fick se en VM kvalificering :)