söndag 31 augusti 2014

Godmorgon game day, det är Finnkamp idag

Heeeeej :)

Vaknade nyss med ett gött pirr i magen. Jag ser SÅ fram emot idag, det ska bli så himlans kul :D

Vi kom hit till Helsingfors i fredags & bägge dagarna har gått i ett ganska lugn men så skönt tempo. Hängt med sköna personer, gått små promenader & kvällen igår spenderade vi på Olympiastadion, THE arena så att säga! Inspiration deluxe :) tänkte jag skulle slänga in lite bilder. Visa er mitt senaste dygn! Here they come:

Jag & mina hoppisar tog en selfie i spegeltaket ;)
Våra sköna t-shirts! Känslan när man får dra på sig blå-gula kläder! :)
Måste ge cred till den som omsorgsfullt fixat matbiljetterna. Olika färger & förmodligen urklippts för hand. Eloge!!
OLYMPIASTADION! Skönt ställe, 26000 på läktaren, manligt höjdhopp att kika på, mellis i ryggan & en filt med. Helt klart en bra kväll :)
Och så selfies "såklart", me and My & jag & Maja! GOA TJEJER :)

Nu tickar minutrarna iväg. Det näääääärmar sig. Frullen här är underbar så tänkte hugga in i den nu! Mmmmm :) 

Jag hoppar 15.35, de är 14.35 svensk tid. SVT sänder hela härligheten så kika gärna, håll en tumme & allt det där. Åååh, det pirrar i magen. Nu får jag ge mig med skrivandet för nu, hihi :)

Vi hörs, tills dess, MÅ BÄST :)
Kram


fredag 29 augusti 2014

On the road

Nu är vi på G!!!

Dagens handbaggage står fint brevid mig 
Och en lättare lunch är i magen

Nu är det bara att tagga igång, nu drar vi till FINLAND! :)

Kram!


onsdag 27 augusti 2014

Lurre burre dag

Ja, idag blev det inte många knop. Ganska skönt ändå!

Tog en kort cykeltur imorse med en vän, käkade en picadeli till lunch, placerade mig framför sommar med Ernst & nu sitter jag bara ute & myser av frisk & härlig "höst"-luft :)

...med en kaffe. Nya favvo chokladen & en resorb. Fyller på, fyller på, fyller på, hihi :)

Ikväll är det packning som gäller. Tänkte att de gick så bra när jag packade väskan i god tid sist så jag gör de igen! Hahah, nää då! Men det är lite mer som ska med denna gång. Under fyra dagar behöver man mer än man tror ;) ....iaf som tjej, hihi :) lovade My att jag skulle stå för make-upen, så nu ska här letas fram lite roliga grejer.

Och inte att förglömma, blått & gult nagellack, hårband & sånt där. Ja, jag är lite fjompig, men de är kul med matchade grejer. 

Kanske vågar jag ta ett kort på packningen & lägga upp i nästa inlägg. De beror på hur mycket jag packat ner. Vill ju inte framstå som helknas ;)

Nu ska jag höst-sola lite till här ute. Mmmm, D-vitamin :)

Ha de bäst!
Kram 

måndag 25 augusti 2014

FINNKAMPEN

Vet ni vänner!?

Nästa helg, jaaaaaaaaa (hör hur jag jubelskriker) då hittar ni mig i Finland. Det är dags för årets finnkamp OCH jag har fått den fina äran att få representera Sverige i kvinnligt höjd! TACK!

Om jag sov gott i lördags, ja, det lär jag nog göra denna vecka med, hihi! Total lycka är det enda rätta ordet just nu. Jag mår så fantastiskt bra. Att få avsluta säsongen med att hoppa i den gul-blå dressen & få hoppa höjdhopp för Sverige. OBESKRIVLIGT!

Älskar denna känsla!

Kram från en mycket glad tjej :)

lördag 23 augusti 2014

Folksam challenge -Uppsala

Alltså (jag vet, fjortis ord, men det passar bäst här ;), jag kan inte beskriva för er hur nervös jag var inför dagens tävling. När det drog igång & jag satt & väntade på min tur hade jag lust att bara kuta & gömma mig under en filt. Jag ville börja på en gång, inte vänta, jag ville inte hoppa just då, jag ville hoppa hela tiden, jag ville sitta still, jag ville röra på mig. Ja ni hajar, jag var nervös! Men åh va härligt det blev alltihop! Jag njöt av allt. Jag tacklade min nervositet, fick ihop det OCH jag hade så fantastiskt roligt. Jag kom på mig själv när jag satt & fnissade. Jag visste att jag satt precis där jag ville, jag var lycklig. Jag var då mitt uppe i tävlingen & jag kände hur hela jag ville detta!

.....det må varken ha varit vidstilla eller högsommar. Men det spelade lixom ingen roll idag. Inom mig sken solen!

Ska bjussa er på lite bilder från min uppladdning & såklart berätta hur det gick också. Häng gärna på & scrolla ner vettja :)

Götabilen. Denna gång en familje-Volvo. Mycket bra kört av Simon. Tack för skjutsen :)
Efter hotellmiddagen tog vi oss en kort promenad in till staden & fixade fredagsmyset. Här är mina godingar. Choklad & lite sött :)
Tävlingsdag!! Efter frullen tog jag & Jossan en liten prommenix till Waynes för att kirra förmiddags koppen. Bästa uppladdningen!
Jaaaaa. Tummen upp! Fick med mig en riktigt härlig vinst idag, 1.84 & framförallt en hel hög med energi & glädje. Idag var tårarna utbytta från total sorg till lycko-tårar. Jag älskar min kropp - Tack för idag!

Hemma väntade tårta på mig. Sambon hade varit på kalas, de hade följt liveuppdateringen & ville skicka med en bit hem till mig. Underbara människor. Tack. Perfekt avslut på en mycket fin dag :)

Med det säger jag godnatt & fortsatt trevlig helg. Jag vet att jag kommer sova gott ikväll, hoppas ni får göra detsamma!

Kram på er!

torsdag 21 augusti 2014

Packad & klar!

Nääääää, dummingar, inte full kastrull heller. Har varken vin i kroppen eller i väskan ;)
...men väskan, den har jag packat. Japp, den är helt klar! :) jag är så ivrig & taggad att åka iväg. Jag tror faktiskt aldrig att jag varit ute i såhär god tid någon gång. Med tanke på hur kort jag ska åka!
Min vapendragare i alla lägen ;)

Nästa destination är Uppsala, brummar dit om lite mer än ett dygn. Checkar där in på hotell för bästa uppladdningen. Sedan blir det mys med mina härliga klubbkamrater för att sedan riktigt peppa igång varandra till fantastiska resultat på studenternas IP (Folksam challenge) på lördag. Där står några fin fina finnkamps biljetter på spel & vi i Göta är verkligen taggade. Den blå-gula drömmen lever :) håll gärna alla tummar & tår, hihi :)

Nääää, ååååh, nu blev jag ju mer taggas. Skulle jag in här och skriva för? Hihi ;)

Idag då? Här blir det lugna puckar mest hela dagen. Ska alldeles strax hoppa ur min sköna mjuka filt för att fika med en vän, sedan kanske jag återvänder till den där filten... Vila sig i form har jag hört nått om!? ;) Ikväll sedan är det träningstajm, såkallat tonusdags, där sista rycket inför lördag ska göras. Lite goa övningar & såntdär annat studsigt:D

Hoppas ni alla har en fin torsdag & att regnet inte är allt för jobbigt där ni bor!
Kram på er! :)

onsdag 20 augusti 2014

Frulle frulle bulle

Jag bara älskar frukost, det är det bästa målet på hela dagen. Man vaknar utsvulten & får gå upp, förbereda & äta de bästa smakerna som finns. Jag är som sagt en fil-tok. Bara 75% är fil är jag i himlen! Älskar't :)

Senaste dagarna har de sett ut såhär, både frulle & bulle ;)

Fulle hos Vicsan till ett höjdkval :)
Lördagsbrunch med fina vänner på scandic!
Och det här fick jag ihop idag. Hallon & blåbär blandat med keso & honung. Toppat med fil & grekisk yoghurt. + lite gottigt ovanpå, axa-müsli, pumpafrön, linfrön & 3 små mandlar :)

Nu ska jag bara få mig en kopp kaffe, sen är det dags att kicka igång denna onsdag!

(Vet ni!? På lördag är de tävling igen, mer om de i ett senare inlägg. Men glad är jag, de ska bli så kul!)

Kram på er & go onsdag!





måndag 18 augusti 2014

När frisören klipper en idrottsfrilla

Kanske inte låter som den mest flashiga beskrivningen va? Typ Fredde Ljungberg? Kort & rött i en tuppkam alá 90-tal.

Nää då, ja lovar, jag har inte gjort något drastiskt alls. Rätt okomplicerat egentligen faktiskt, bara en extra praktisk friss! De är en halvlång frisyr (jag har ju inte megalångt hår än, även om jag sparar...). Det är uppklippt & urtunnat (säger man så!? Tunnat ur!) på rätt place. Precis där i nacken, ni vet där svetten gror som bäst, där har jag absolut minst hår! 

Och det är sååååå skönt! Bästa jag gjort. Har redan test svettats in frissen. Det blev inte alls sådär fuktigt och äckligt som de annars kan bli! Klibbig så man tror nån dragit en snorloska i nacken. Nej usch. Jag tror jag stoppar där. Ni som svettats på träning, jag tror ni vet vad jag menar ;)

Mer selfi än såhär blire inte idag ;) men ser ni, precis där vid nacken!? Kort kort :D

Kram!

fredag 15 augusti 2014

Godmorgon fredag

Gääääsp! Beeeep så slog kl 9.00, dags att gå upp :)

Fast liiiite till kan jag ligga kvar. Jag har ju ändå ett såntdär sommarlov, hihi. Har inget planerat förrän om en timme. Här ligger jag nog kvar. Kan jag ju faktiskt passa på att skriva ett stycke här :)

Vid 10 sen när jag klivit upp ska jag hoppa på min räsercykel & rullar mot det dronsfieldiska residenset. Där bjuds de på frulle & friidrotts VM! Bra start på dagen ha? 

Efter de ska jag möta ett par saknade klassisar för lunch & snacka ikapp en massa, som jag saknat dem. Hör jag ännu bättre dag på g? Jaaa :D

Och som grädden på moset...17.30 blire höjdhopp på Tingvalla. Håll gärna tummarna för ett skuttigt pass :) de ska la bli hur gött som helst!

...nepp, vet ni va. Nu drog minutrarna visst iväg, oooops, dags att höppe öpp! Go fredag på er!

Kram Sofie 

tisdag 12 augusti 2014

Ledig dag = nytt i köket dag

Som vanligt blir jag lätt lite smått rastlös när jag inte har träning inplanerat. Men då hoppar jag in i köket & ger det lite kärlek istället.

Vid lunchtid idag gick jag till min närbutik och plockade mig en picadeli, med kyckling, chilipasta, rödlök, paprika, soltorkade tomater & cheddarost. Klassiska ingredienser. Men idag var ja va inte sugen på kall mat. Så istället för att äta den rätt upp & ner som jag vanligtvis gör så...

...hettade jag upp en stekpannan med lite olivolja & hivade i hela burkens innehåll
Pastan i sig är chili-stark så valde att inte ha i mer av den varan denna gång ;) smaksatte istället med en woksås från MRS CHENG'S & lite "vanliga kryddor", salt, peppar & grillkrydda. Men de är woksåsen som gör rätten, mums, den måste ni testa :) som sambon sa "det smakar ju fasen köpt"...ja om de nu är en komplimang? ;)

Och såhär blev det. En "sallad" från picadeli i en liiiite annorlunda tappning. Men åh så gott. Osten band dessutom ihop det & gjorde att jag skippade cream fraise/matlagnings grädde denna gång. För att få den laktosfri, ta bort osten, alt välj en långlagrad. Den innehåller mindre laktos & är därav snällare mot magen.

Nu blir det matkoma i soffan en sväng, sedan är det ju friidrotts EM från 17 igen. Jag vet då vart jag är ikväll :D

Kram på er!




söndag 10 augusti 2014

Favvo övningen

Det kanske inte är så värst graciöst, men det är förbaskat kul :D just nu är detta min absoluta favoritövning.
Såg bilderna efteråt & kände mig som en wannabe karate-kid...vem vet, i ett annat liv kanske jag vågar mig på kampsport. Haha ;)

Jämt göör snyggt va? Hahahah?

& efter träning är det lunchdags! 
Tar med mig min picadeli & sätter mig i solen så får jag även lite D-vitamin. Mums!

Härlig söndag på er!
Kram

fredag 8 augusti 2014

Hemma igen

Med laddade batterier & en herrans massa energi.

Jag älskar mina fina tjejer!! Gammal vänskap rostar ALDRIG!

Jag tror dessutom till min stora glädje att min sambo saknat mig lika mycket som jag saknat honom. Vaknade nämligen till av en frukost på sängen. Nemen, inte fyller väl jag år idag? Nepp, bara en extra fin start på dagen! Tack mitt hjärta 

Efter denna kick-start gick jag ner på stan & lunchade med en riktigt fin tjej! Tränade skrattmusklerna igen & mådde fantastiskt gott. Tack :)

Sånna här dagar skulle jag kunna ta fler av, väldigt många faktiskt :)

Hoppas ni alla har en underbar fredag!
Kram kram

onsdag 6 augusti 2014

FALUUUUN

Hej hopp!

Jag blev lite sugen på en roadtrip, lite mysiga tjejer & lite allmänt gött häng! Drog därför upp till Falun. Min kära gymnasiestad & mina underbara tjejer!

Kom hit igår & vi har hittills gjort det vi gör allra bäst: ätit, skrattat träningsvärk i magen, myst & besökt FIG-hallen för att  träna ett pass :)

Go middag & kortspelsmys!

Lunch följt av fika & shopping på stan!

Nu ska vi strax....hör & häpnad gå & hämta upp en fining på hennes jobb & sedan....äta! Hihi, mumsigt att va i Falun ;)

Go onsdag på er!
Kramar skoogen :)





måndag 4 augusti 2014

Det blev ju inte alls som jag tänkt mig

.....nej inte det minsta faktiskt!

Jag har ingenting att skylla på, vet ingenting jag kunde gjort annorlunda & i ärlighetens namn vet jag inte vad som hände.

MEN jag har gråtit mina tårar, funderar runt runt runt mina tankar 100 gånger & vet ni något bra!? Jag har hittat glädjen igen! Jag älskar glädje, jag gör det här för att jag ÄLSKAR DET & för att det ger mig lyckorus, fina minnen & toppar mitt liv som chokladsås gör med glass. Gott utan, fantastiskt med. Den dagen jag inte är glad på banan, ler av höjdhopp, ja, då hittar ni mig inte där. Så gissa om jag är glad över att glädjen funnit mig igen! :D

Lördag kväll & söndag är dagar som toppar "de värsta i mitt liv". Mer tror jag inte att jag behöver förklara mig?

Formen finns. Det visar träningen. Dags att ta steget vidare, från helgen & in i framtiden.

Sådär ja. Där kom ältar-inlägget. Hoppas att jag inte gjorde någon bitter. Förlåt isf! Jag lovar att det kommer gladare miner framöver!

Kram på er!

.....som om det vore skrivet till mig. Detta hoppade upp på Twitter efter tävlingen.




fredag 1 augusti 2014

SM-veckan. Dan före dan!

Nu är vi på plats här i Umeå, jag och min kära klubb IF Göta. Jag har dessutom med mig en egen hejarklack i form av pappa, faster & sambo. De e la härligt de. Även om jag inte är så social med dem varje sekund så är det ett härligt stöd att ha dem här. Att kunna ta en fika & bara snacka annat än höjd en kort stund mellan varven. 

Den där dagen imorn då!? Jaaaaa, jag är verkligen laddad till MAX & längtar nått enormt. Det spritter i benen & jag hoppas SÅ att jag kan få ut allt det där som hoppar runt inom mig. Det finns ingen tvekan om vad målet är imorn. Chansen finns till riktigt bra resultat, ett speciellt resultat, ett resultat som kan leda till en speciell resa inom kort. Något som helt klart vore en dröm som gick i uppfyllelse.

Idag är det annars lugna puckar. Blir något film, lite Ernst (missade ju det igår, buuuhuuu ;), en tripp till arenan för att kika på kvällspasset och en massa gött häng med härliga personer :)

Jag gillar verkligen SM-stämningen!
Sköna SM-tidningar också. Bra jobb Umeå!

Kram sofie!