lördag 29 november 2014

Höjdhopp

Idag hoppade vi. Så himla kul (såklart) :)

Hade som mål att öka mitt "höst pers" med 2cm. Efter att Stefan höjt utan att jag märkt (vilken typ va) så klarade jag det i tredje hoppet in i träningen. Så då va ja klar så ja gick hem...

Hahah, nääää! Klart jag inte gjorde. Vi höjde 2 cm till. Och jag rev med vaden, med axeln, men rumpen, med foten, med allt typ, hahah, men sen. Efter en liten utmaning från gruppen så kopplades tävlings-djävulen in & jag tog. Skrev, studsade runt och tjoade lite och såntdär. Så himla skön känsla :) älskar utmaningar!

Och enligt statistik höjde jag mig alltså 2 cm mer än planerat, totalt 4 cm från sist, de blir 8 cm nästa träning och 16...& 32..&.. Osv. ;) Ni ser ju, oklanderlig matematik, innan årskiftet tar jag 3 meter, lätt. Hahha, in my dreams. Men tänk, tänk om de hade varit så lätt ;) en ekvation så va de klart.

Lördags kram på er!
//Sofie


torsdag 27 november 2014

Är det för tidigt?

Igår kunde jag inte hålla mig längre. Adventsstjärnorna & stakarna åkte fram. Jag har försökt att hålla mig & verkligen avvaktat. Men nu, med bara några få dagar kvar till advent kunde jag inte vänta en endaste dag tilll. Det är ju så himlans mysigt. Jag njöt lite extra av min frukost i morse, i ljuset från adventsstjärnan. Vanlig havregrynsgröt med äppelmos har sällan smakat så gott :)


Torsdags kram
//Sofie

tisdag 25 november 2014

Höjdhoppsvärk

Jajajmän, har myntat ett nytt uttryck, höjdhoppsvärk. Igår, dagen efter höjdhoppandet var jag mäkta nöjd med att jag inte kände någonting efter hoppningen. Klassiskt är ju annars träningsvärk i ryggen när man inte hoppat på ett tag. Men nepp, jag kände ingen värk utan kände mig snarare lite nöjd. Nöjd över att min kropp mådde prima ballerina.

Men stopp och belägg. De var på måndag morgon de. Hihi! För igår kväll kom den och idag sitter den kvar än. Hur jag lyckats har jag inte en susning om. Men i framsida lår sitter den. Ja ni läste rätt, framsida lår. Från höjdhopp!? Japp, där sitter värken å myser ;)

Så ni kan ju själva lista ut hur snygg jag var när jag gjorde mina djupa böj osv igår. Stel som tant Agda! Men något positivt skedde ändå, Agda gillade ryck. Slog till med pers. Nu har ju jag iofs inte tränat ryck så länge...persar typ varje vecka. Men jag är ändå lite nöjd. Slängde upp 45 pannor rätt upp i taket och stod kvar.

Nu är det iofs "bara" 40kg här.... Men nöjd å glad är jag ändå :D

Tisdagskram på er!
//Sofie

lördag 22 november 2014

Dan före dan

...dagen före höjdhopp.

Förra veckan var första gången jag hoppade höjd sedan Finnkampen (om man räknar bort min kamp mot brorsan). Det var ovant. Det var ju faktiskt ett tag sedan...det var också första gången som Stefan stod som coach vid mattan. Vi komplicerade inte det hela något märkvärdigt utan körde med fri ansats och letade flow & känsla. De var väldigt skönt faktiskt. Att bara "inte tänka" och köra. 

Och imorn är det dags igen, vi vågar oss på också en andra gång. De är ju synd att sluta när man trivs tillsammans ;) skämt å sido, som jag skrivit innan så har den här hösten känts väldigt bra för mig. Den där känslan inne i magen som för mig är A & O. Nu ska jag försöka att också packetera in den känslan mjukt och fint och öppna den vid höjdhoppsmattan. Jag ser verkligen fram emot det som komma skall, att få hoppa mer och mer och att sakta men säkert röra mig mot en god form igen. 



Med de säger jag natti natti för idag & hälsar skönhetssömnen välkommen :)

Lördags kram på er!

torsdag 20 november 2014

Tjejkväll i Kristineham

Ikväll, eller ja, om 10 min faktiskt så skuttar jag in i bilen och rullar mot Kristinehamn.

För några veckor sedan ringde min kontakt på 2xU och undrade om jag ville representera dem på team Sportia, under en tjejkväll i Kristineham. Shit va kul sa jag och här sitter jag nu, redo att rulla iväg. Ser jättemycket fram emot kvällen. Jag hoppas det kommer många goa och glada och hälsar på :)

Men först, påfyllning. Fick bli middag i hallen idag. En picadeli satt så himla bra efter passet.

Om man kollar under bordet (ooopsi) så ser man kvällens dresscode. 2xU:s nya kollektion. Bla dessa, men bredare resår. Så sköna! :)

Nepp nu är de bäst jag drar!
Trevlig onsdag
KRAM







onsdag 19 november 2014

Tillbaka

...i skolan. Sjukt ovant. 

Riktigt kul att träffa alla igen, men också väldigt konstigt. Sitta på föreläsning, lyssna & anteckna. Jag hoppas att det är som att cykla. Att jag snart är inne i det igen :)

...annars är risken stor att jag snart blir kaffeförgiftad ;)

Onsdags kram på er!

söndag 16 november 2014

Festligt värre

Hade en helt underbar kväll igår. Stämningen var så god att man bara ville packetera den i ett stort fluffigt paket & ta med den hem. Ska försöka visa er med lite bilder :) ...de få jag hann ta, prio ett va inte mobilen igår, hihi, hade inte tid med den.


Det bjöds på spontan stå-upp komik, proffesionellt dans, en herrans massa mat (bland annat den snygga tårtan på bilden där uppe) & endel prisutdelningar. Jag fick den äran att såväl dela ut ett pris samt mottaga ett (syns suddigt på sista bilden). En brons-pin "stora-grabbar" inom IF Göta. Vet inte exakta innebörden av det men något om SM poäng & sånt där rörd det sig om. Måste nog dyka djupare i saken tror jag. Blev så paff när min namn ropades upp att jag knappt hörde vad som sades i micken ;) men sjukt stolt & hedrad är ingen tvekan om att jag är. Tusen tack!

Och ett lika stort tack för igår, IF Göta & alla som var där. Jag hade en grym kväll :)




lördag 15 november 2014

Ikväll ska vi fira


...att bästa klubben fyller 110 år. 

Blir middag med härliga vänner & alldeles säkert en lika härlig stämning. För första gången på ett X antal månader ska jag hoppa i en långklänning & leta fram ett par andra skor än jogging-dojjan ;) ser fram emot kvällen!

Lördags kram på er!

torsdag 13 november 2014

Mellan träningslivet...

Plugga, jobba, vila, eller vad funkar bäst?

Jag har alltid tänkt och trott att det bästa för mig är en kombination där allt, precis hela tiden kretsar kring höjdhopp. Där jag går i skolan minimalt med tid, jobbar extremt lite eller inget alls. Vilar flera timmar inför varje pass och inte lägger energi någon annanstans än just på träningen.

Jag tror och vill fortfarande att mest energi ska vara där och då, på träningen. Men om det behöver innebära att jag inte ska göra någonting däremellan är jag inte lika 100 på längre. Bara sitta på rumpen och vänta in tiden?

....ja, där börjar jag faktiskt tveka lite. Jag är ganska långt från att ändra min åsikt. MEN jag börjar ändå se att det finns andra vägar att gå.

Under min praktiktid har jag börjat dagen 8.00 och gått hem 15.00. Jag går upp 6.45 och kommer hem 15.20. Jag byter snabbt om och åker sedan på träning, 16.00. Är hemma igen 19 (jajjamän, jag har skrivit det förut, men det är så olikt min vanliga vardag att jag måste upprepar det för mig själv). Under den här perioden (4 veckor) trodde jag på förhand att jag skulle få svårt att prestera maximalt på träning och få ut mitt allt. Om jag fått ut allt vet jag såklart inte. Jag vet att jag presterat dags-max, men om jag med andra förutsättningar hade kunnat göra det än bättre, de får jag ju faktiskt aldrig reda på.

....men för att komma till kontentan av det hela kanske? Jag har inte alls varit tröttare, mer sliten eller för den delen presterat sämre än tidigare. Tvärtom! Jag hoppar faktiskt på högre häckar än jag gjorde under tävlingssäsongen, jag frivänder tyngre än jag tidigare gjort och kroppen svarar precis så som jag vill.

SÅ. det där med att sitta på rumpen hemma i soffan varje dag kanske inte är det optimala ändå!? Det kanske går lika bra att sitta på samma rumpa fast på en annan stol, på ett kontor där hjärnan jobbar. Kanske (nu blir det många kanske..) inte heltid, men någon/några dagar i veckan alt. halvdagar iaf. 

...inte vet jag om jag blev klokare av att skriva det här!? men det är helt klart en reflektion jag haft OCH kanske framförallt så är det en fråga jag måste ställa mig på riktigt, i framtiden, när jag är färdigutbildad och redo för annat än skolan.

Men det sagt så va lunchrasten slut, time to get back to work. Gör näst sista dagen idag så de gäller att få klart allt :)

Torsdagskram på er!




måndag 10 november 2014

4 veckor CHECK

Nu är första 4 veckorna med styrka och sånt där klart. Det firade vi idag med att köra lite mer styrka, hihi. MEN, i ett annat upplägg, lite tyngre vikter och lite färre reps. Fy tusan va gött de va. Jag gillar verkligen det här :D 


Måndagskram på er!

fredag 7 november 2014

Enklaste lådan

Varför göra de svårt? Jag har som jag kanske nämnt!? 0 minuter fritid just nu, så att lägga tid på matlådor? -nepp tack ;)

Köpte (nä okej, jag fick, tack pica, hihi) en färdighackad burk pica(deli) och slängde den i pannan, smaksatte med färdigsmaksatt cream fraise & kokade pasta brevid. Och schopp så va 2 dagars matbestyr klart. På mindre än 10 min (pastan är ju lite seg ;)

Fredagskram på er :)



onsdag 5 november 2014

Idag är jag ekonom...

Har snart hoppat runt i alla rum här på praktiken. Allt mellan avloppsläckor & kundmöten med fika. De gäller att se allt när man har chansen. Jag försöker ta in så mycket det bara går & verkligen få dessa veckor att bli värdefulla.

Och idag, ja idag blev jag ekonom. Sitter med prognos 2014 för ett projekt & letar & räknar siffror. Kanske inte jättesexigt, men nyttigt!

Försöööööker se smart ut...

Onsdagskram på er!

söndag 2 november 2014

Helg

Har haft en helt underbar helg. Min lördag, lediga dagen från såväl träning som praktik/skola började som ovan. En mysig lång frukost med mitt hjärta.

Dagen smög sedan vidare i skönt tempo, såg 2 filmer, några avsnitt House of cards & hann även med en sväng på stan för att köpa present till svärfar. Kalas för denna man var vi sedan på idag (nu är jag inne på nutid & söndag ;)) Efter att ha börjat dagen med styrka i hallen så avrundades den alltså med smörgåstårta & kaffe-gott. Inte alls fel, bara jättehärligt! Hihi :)

Nu ligger jag i soffan efter att ha sett ytterligare ett avsnitt "i huvudet på Gunde" & bara njuter av de sista timmarna av denna helg :)

Hoppas ni alla haft en riktigt skön helg!
kram :)