lördag 31 januari 2015

Underbart!

Idag var en såndär dag där jag njöt och mådde lite extra gött!

Var precis som inför hemmatävlingen förra vecka även sjukt nervös denna gång. Magen lixom exploderar sådär lite extra & tror att den är invaderad av 1000 fjärilar. Men det är så det ska vara. Man ska känna att det betyder något. Jag vill känna att det betyder något :)

Jag var felfri över 1.80 & innan tävlingen var slut hade jag slängt mig över även 1.86, höjt mitt säsongsbästa med 5 cm & dessutom lyckats vinna tävlingen. I just lööööv it! Eller gött mos som vi säger i Värmland!

Nu är jag snart hemma i Karlstad, hejarklacken kom med bil till Stockholm så jag tackar och tar emot och slapp åka tåg! Hemma väntar en härlig belöning i form av ett nyrenoverat badrum & en ny kontinental säng. Chansen är stor att jag imorn bitti tror att jag återigen vaknat upp i ett scandic-rum. Men icke, det är hemma hos oss. HÄRLIGT!

Lördagkram & säsongsbästa-kram (det är den bästa efter pers-kram). Hoppas ni alla haft en härlig dag!
//skoogen

fredag 30 januari 2015

Friidrottsgalan & Stockholms visit

Igår kväll hade jag den äran att få vara på friidrottsgalan. Det blev en riktigt härlig kväll med min friidrottsfamilj. 

Under hösten går alla in i sin egna lilla bubbla hemma i sin vrå. Nu när innesäsongen är igång & det dessutom bjuds in till gala är alla/många åter ute i landet & reser tillsammans. Så himla härligt! 


Tack alla för en trevlig kväll! :)

Nu vilar jag på hotellet i Stockholm tillsammans med min roomie My. Vi anlände hit igår, gick på galan & idag vilar/laddar vi upp. FÖR....imorn väntar tävling i Sätra hallen. Raka spåret. Det blir säsongens andra tävling, ser fram emot den jättemycket. Friidrottslivet är något jag trivs alldeles ypperligt med & att åter få vara mitt i smeten, de är la jämt gör gött dä.

Håll gärna en tumme kring 14.50 :)
Fredagskram på er!

tisdag 27 januari 2015

Götas ungdomsspel

Hey va kul det var, det där med att börja säsongen. Jag var helt sinnesjukt nervös innan, taggad såklart, men kände mig samtidigt ovan i situationen. Det är skumt hur fort man glömmer. 

Men de gick la bra och jag var på rätt sida om 1.80. De bidde 1.81 för att vara exakt och jag ger mig själv godkänt i säsongsöppningen. Vill mer, men de kommer fler tävlingar så jag får ladda upp kroppen inför dem :)

Nästa tävling blir på lördag i Stockholm. Innan dess ska jag hinna med en individuell inlämning, en gruppinlämning, ett seminarium & en tenta i den där skolvärlden. Jag ligger inte på latsidan efter "semestern". Men de ska bli skönt när allt är klart. Faktiskt så ska allt va klart redan i övermorgon kom jag på. Tar faktiskt helg redan på torsdag & hoppar på tåget mot Stockholm. För att på tors kväll vara med på friidrottsgalan, det kommer bli en härlig upplevelse att vara med på. Stannar därefter i stockholm stad och spenderar fredagen med mina friidrottsvänner. Kan nog bli en härlig tripp det där :D 

Nepp, bäst jag återgår till skolböckerna om jag ska hinna med allt. Ingen huvud-vila ;)

Tisdagskram på er!

fredag 23 januari 2015

SA, de sista dagarna

De sista dagarna är alltid de bästa, visst är det så? Eller så är det bara så att allt ser så mycket bättre ut för att man njuter lite extra. De sista dagarna var iaf de bästa. Träningsmässigt och vardagsmässigt. Fick avsluta med en skön känsla i höjdhoppskurvan, fann de sista presenterna till familjen här hemma och vi åt på favorit restauranger. 

Vår frulle buffé, varje dag :) detta plus allt det där varma, bacon & ägg och såntdär.
Vi drack kaffe på Java & njöt av sista solstrålarna
Och såklart, såhär såg sista passet ut. Åååh, jag längtar redan tillbaka!
Och så var de det där med hemresan också. Den är helt klart helt olik alla andra resor jag gjort. Vi åkte 13 från Kapstaden för att sedan landa kl 22 i Doha. Där checkade vi in på ovan hotell (bilden) kl 24.00, på bilden syns lite av lobyn. Där sov vi ca 4 timmar. Yey ;)
...innan det var dags att bege sig till flygplatsen igen för avresa kl 9. 

Hej och hå. Hotellet som vi trodde skulle ligga på flygplatsen låg istället mitt inne i Doha city. Vi fick således göra lite extra mot vad vi trodde sådär på kvällen /natten. Vi ansökte om visum, gick genom tullen, letade efter & åkte transfer osv. Men de va nog värt de ändå tror jag ;) fick se Doha by night, bo i en svit (helt ärligt, den var nog på uppemot 50kvm) på ett av världens lyxigaste hotell (vann nån såndär utmärkelse 2014) & äta hotellfrukost en gång till. Mums i magen. Men det bästa var nog ändå att slippa sova i en flygstol hängandes och hopkrupen som en mask. Just med tanke på att jag ska tävla på söndag så kändes det lite extra skönt. 

De va de tror jag. Nu är vi hemma & vilar. Ska strax iväg för ett första pass på hemmaplan & kicka igång benen lite. Ska bli härligt, tro de eller ej men jag har saknat min kära våxnäshall :)

Fredags kram på er!


torsdag 22 januari 2015

Sverige

Så var äventyret över, iaf för denna gång. Vi landade idag på ett snötäckt Arlanda och chocken var total. Inte bara det att jag inte hade någon vinterjacka, mina händer blev russin & torkade ihop på 2 min :O

Men med lite after-sun så ska nog det lösa sig. Jag sitter nu dessutom i en varm bil så mig går det ingen nöd på :)

Den osminkade sanningen, resa mitt i natten. Såhär såg vi ut när vi i natt (24 lokal tid, 22 svensk tid) checkade in på ett hotell i Doha för 5 timmars sömn. Men de är en helt egen historia. Den och uppdatering från sista dagarna i SA kommer imorn.

Föresten, gör säsongsdebut på söndag. Götas ungdomsspel, de är rätt najs de :)

Torsdags kram på er!

söndag 18 januari 2015

SA dag 17

Hej :) 
Oj va tiden går fort, har hänt en hel del sen jag tittade in här senast. Kanske dags för en kortare uppdatering? 

• hoppade det där höjdpasset jag skrev om. De behöver vi inte älta nämnvärt, var en sån dag när inget stämde. Som tur var fanns annat att se fram emot under dagen. Firade 3,5års dag med min pojk. Vi åkte till Asara och mumsade på en 3-rätters i många timmar. Underbart!

• dagen efter var det vilodag, den började med en välförtjänt sovmorgon & följdes upp med lunch och shopping på stan med Lidingö gänget :) på kvällen hade vi sedan bord på Delaire Graff. Nu ska jag be er googla igen. Det är en rik diamantsnubbe som äger stället & han har inte snålat på detaljerna om man säger så. Jag åt en biff med parmesan pommes & en maräng & jordgubbsdessert. Inte heller smakerna hade det sparats på, mums.

• igår va de mångstegs-dag. Då fick jag äntligen ut min tränings aggression från höjdpasset. Fick spräcka den sköna gränsen om 18m i femsteg med fart (igen, men det är ca 1 år sedan jag gjorde det) hela 3 gånger blev det över 18. Det var för att prata klarspråk så jävla härligt. När man bygger upp en känsla & bara vill trycka ut allt & lyckas med detsamma. What a feeling :)

Och så var vi tillbaka i nutid, välkomna ;)
Idag stod häckhopp på menyn. Det slutade med att det blev det bästa passet jag gjort i "vinter". Sån obeskrivlig känsla. Vi bara höjde & höjde häckarna & ingenting kunde stoppa oss. Var en sån dag när allt bara funkade. Det börjar kännas att formen smyger sig på & ingen är gladare än jag. Love it! Firade kalaset med wakaberry, frosen yoghurt med godis :)

Näää, de får va nog för nu. Annars blir det här snart en roman ;) hihi! 

Hoppas allt är bra med er där hemma. Jag börjar faktiskt sakna Sverige lite nu (schyyyy)

Kram på er!

torsdag 15 januari 2015

SA dag 14

En sak slog mig idag....idag gör jag mitt näst sista höjdpass här nere & också näst sista innan tävlingssäsongen drar igång :O hur fort gick inte det? I december hade man advent, jul, nyår och allt det där framför sig, sen Sydafrika någon stans långt bort. Efter det där "långt bort" låg tävlingarna. Nu har vi bara ca en vecka kvar av "långt bort" och sen är vi hemma. Hemma är det bara ett par dagar kvar, sen står man där vid tejpen, i tävlingsdressen igen. Gosh, va tiden flugit iväg!



Idag är det höjdhopp, så what better then att öva lite tävlings-känsla tänker jag. Ska försöka göra det lite likt tävling. Inhopp, ingångshöjden, förhoppningsvis ganska få hopp & en hög höjd. Kan ju va lite gött att öva, känns som jag inte tävlat på år & dar. 

Ibland funderar jag på att köpa en riktigt stor kalender, en sån där som man hade när man var liten. Som man gjorde kryss i för varje dag när man längtade efter något.  Då var det sommarlov, nu är det inomhussäsong. Jag kanske hänger med mer på att dagarna närmar sig då? 

//förvirrad tjej ;)

måndag 12 januari 2015

SA dag 11

Oj så fort tiden går, det är redan 11e dagen här nere :O det sägs ju sådär klyschigt att tiden går fort när man har roligt ;)

Igår var en riktig kalasdag. Började med att hoppa lite höjd:
Åt sedan lunch på nytt favoritställe i stan, the winehouse, åt en burgare & stod emot trycket och drack Ramlösa & inte vin, trots namnet på restaurangen:

Därefter väntade poolen på oss innan vi styrde kosan mot Asara för middag:


Ser det ut som om vi bara äter här nere? Aa men typ. När man slipper tvätta, diska, städa & allt det där urtrista, då lägger jag gärna tiden på fika istället & att träna såklart. Men träningen tar max 3h/dag så man får lätt några timmar över till annant ;)

Såg att ni fått snö hemma förresten. Njut för mig, jag älskar snö!!!! Tro de eller ej, men jag blir faktiskt avis :)

Kram på er!

lördag 10 januari 2015

SA dag 9

...är lägrets första vilodag. 

...och också lägret första utflykt. Det fick bli en lite längre biltur längs med underbara Victoria road. En helt sanslös bilväg (road) med vyer som slår de mesta där vi stannade längst med vägen för olika sevärdheter. Det första stoppet blev ett bad & lunchstopp i Camps bay. Därefter gled vi vidare mot en vägmarknad & Hout bay & det sista "stoppet" blev en glidning, vi strosade runt i bilen längs med havet & såg alla fina lyxhus på (i) Seapoint.

När vi var & åt på Lanzerac förra veckan frågade jag vår servitör Basil (hihi ja, han heter basilika & var asskön & skämtade om det hela kvällen) efter sevärda platser som vi var tvungna att se. Han tipsade om ovan besökta & herr basilika -Tack! Du gjorde oss icke besvikna. Även om jag sett mycket längst med bilfärden förut så var det värt att se igen. Det är verkligen som inget man sett förut.

Googla gärna på platserna, finns risk att mina bilder ej gör dem rättvisa. Iphone genom bilruta är inte så hightech ;)


Kram på er!

onsdag 7 januari 2015

SA dag 6

Hej hopp från andra sidan klotet :)

Styrkan igår gick bra, den där extra stora frullen satt fint som energin & resulterade i nya pers i ryck för både mig & Evve pevve! Skön dag :)

Därefter gjorde vi precis som vi tänkt, åkte "hem" till poolen, där stannade vi sedan hela eftermiddagen. 

Och idag va de höjdhopp. De händer så mycket nytt och kuligt här nere så skulle egentligen behöva göra 3 inlägg per dag för att få ner allt. Men som tur är finns wi-fi nästan bara på hotellet så ska inte terra er med det ;)

Det får istället bli ett komprimerat inlägg deluxus. Så...idag, idag var det höjdhoppsdag. En bra sådan också. Hoppade årsbästa (7 januari för visso, men vi kan kalla de nytt-träningsprogram-bästa också), jag hittades ett gött tryck i ansatsen och sista steget och den där formen ser ut att bli mer och mer sugen på att umgås med mig :)

Såhär såg det ut över ribban ;)

Visst låter allt alldeles prima och lite för bra för att vara sant? Bäst jag slänger in något negativt så de inte blir alldeles för klyschigt va? Det kan jag väl...ni behöver inte vara avundsjuka på min eftermiddag. Lyckades med bedriften att få vätskebrist. För er som haft det, ni vet! För er som inte haft det -drick vatten. Det är inte rockigt någonstans. Inte ens i 2 sekunder, jag lovar. Enough said om de kanske. Som tur är mår jag nu lite bättre och pimplar ca 1 liter vatten/ kvart.

Imorn står ansiktsbehandling, hoppstyrka i solen och pool på schemat (måste ändå få avsluta med lite klyschiga ord, snälla hata mig inte ;)

Ta hand om er!
Kram

tisdag 6 januari 2015

SA dag 5

Äntligen! 
Inte för att vi haft det dåligt på något vis hittills, MEN. Det är ändå en speciell känsla idag. Vad pratar jag om?? Joooo, idag fick jag vakna upp på mitt älskade devon. Hotellet jag nu bor på för fjärde gången. Det var fullbokat första dagarna vi var i landet så därav fick vi hoppa hit först nu. Men bättre sent än aldrig. 

Det är så enkelt här. Lugnt, rent, fräscht, gott om plats, fin uteplats, pool, grönområden, underbar restaurang och i min smak finns det ingenting att klaga på. 

Utsikten från vår uteplats där jag sitter just nu och tar igen mig efter frukosten. Buffén var underbar och jag ska låta godbitarna landa lite innan det är dags att åka till arenan. 

Idag väntar ryck och frivändningar. Lite maxstyrka. Vore fint att ladda på lite extra. Det går dessutom att persa med 0,5kg här nere tackvare en herrans massa småvikter. De tackar vi för ;)

Efter passet idag tar vi en lugn dag, tänkte spendera den vid poolen och bara ta det lugnt. Få in den där riktiga vilokänslan som är så skön mellan passen, för att ladda om och va fräsch till nästa. Så inga bergsbestigningar här inte, här blir de luuuuuuugna gatan.

Kram på er! :)

söndag 4 januari 2015

SA dag 3

Godmorgon dag 3 :D

I förrgår, dagen då vi landade gled vi mest runt på stan, åt, shoppade & drack kaffe. Daniels bagage ville inte riktigt hitta hela vägen fram så lite panik grejor inhandlades. Jag fick Italien vibbar igen och det kändes gött att va framme men samtidigt lite segt för Daniels skull. Men halleluja, han hade mer tur än jag i Italien och på kvällen kom väskan levererad till hotellet! Så skönt!

Igår började vi dagen med ett pass på arenan. Skönt att komma igång igen. Mina fötter var lite stela och kroppen trött men efter några häckhopp vaknade jag till & passet blev godkänt ;)
Vi åt sedan lunch på stan, hängde vid poolen och till sist avslutade vi dagen med middag på vingården lancerac. Helt klart ett av mina favoritställen här i Sydafrika. Vi var där i nästan fyra timmar, åt, njöt av omgivningen, sällskapet och bara mådde sådär härligt som man bara kan må när absolut ingen stress finns. Lycka!

Nu ligger jag och vilar efter frukost & om en liten stund ska vi röra oss mot arenan och ett höjdpass. Bara att hoppas att mina fötter nu vilat upp sig. Då kan det bli en riktigt härlig förmiddag :)

Slänger in några bilder också, de får summera de första dagarna :)


Kram på er!

fredag 2 januari 2015

Its time for Africa!!!

Så himla skönt. Efter att ha rest från Karlstad 08.00 igår morse så är vi nu efter lite drygt ett dygn äntligen här.

Och jag älskar detta landet -Sydafrika! Nu blir på med sommardressen, de är dags för lunch på stan :)

Sydafrika kram på er :)