fredag 26 juni 2015

Hur gick det då?

Jo tackar som frågar ;)

Om man enbart kollar resultatlistan så gick de ok men inte mer än så, men om man frågar mig så gick det bättre.

Jag fick nämligen den där riktiga tävlingskänslan igår. Vi var 13st damer som hoppade, publiken var taggad och stämningen var god. Det var calling, gemensam inmarsch och massa annat gott och blandat. De va gött helt enkelt.


Meeen (det finns alltid ett men va?) så känner jag en viss frustration. När det känns bra vill man inte stanna på mediokra höjder. -man vill högre. Meeen (men är bra, jag tar ett till), tålamod de har jag, tålamod kan jag använda mig av & det bästa med allt det här är att jag är sjukt taggad på nästa tävling. Vill in på banan igen (helst nu, hihi). Nästa tävling är i Sundsvall på onsdag, där ska Göta bjuda 5 andra lag på en god match i årets lag-SM final. De bli grejer de! :)

Kram från skoogen


torsdag 25 juni 2015

Paavo nurmi games

Vilken jäkla resa :O

Flög från Karlstad vid 16 och skulle åkt från Arlanda mot Helsingfors 20.45. Men icke sa nicke, de planet fick tekniska problem och vips så stod de klart att jag även skulle missa mitt anslutande plan & många andra med mig, de skulle dessutom mycket längre bort än Åbo, typ Singapore. Panik utspelade sig och folk blev smått panikslagna. Jag en av dem. Om jag inte skulle komma fram i tid va de ju faktiskt ingen idé att åka. Har tävlingen varit har jag lixom inte så mycket att göra i Åbo. Så kul är det inte att resa, bara för saken skull. Nepp hepp. 

Efter många om och men och andra bud från flygbolaget googlade jag fram att en flight direkt till Åbo skulle avgå 22.30. Frågade personalen om jag kunde bli ombokad till denna. De ringde, flighten var fullbokad. Just my luck tänkte jag. Någon som kan skjutsa hem mig? Nu skiter jag i dett (ja jag var både trött och hungrig) ;) meeeen envisa jag. Efter turer om övernattning i Helsingfors och flighter hit och dit så ber jag en annan tjej ringa igen för att kolla den där 22.30 flighten. Efter några minuter ringer den i andra änden av luren upp "oss" igen. Nu finns det plats (om någon avbokade i sista tid, tack, jag kommer älska dig livet ut) 

Så hej och hå, jag tog min väska i högsta hugg och sprang från terminal 2 till 5, checkade in på nytt, gick genom säkerhetskontrollen OCH vet ni!? 22.30 flighten lyfte bara 10 minuter efter schemalagd tid. 

Jepp, så 01.30 låg jag i min hotellsäng. Sov som en klubbad säl till 9, åt jättegod frulle & nu ligger jag åter i den där hotellsängen och bara njuter. Jag är här, jag är utvilad, mätt och det är 6h kvar till start. Det grejade sig till slut. Så himla gött rent utsagt :)

Såhär ser startlistan ut ikväll förresten, de ska bli kul det här!

Over and out! :)

Kram på er!

lördag 20 juni 2015

Scholm-hoppet

Om man kollade tävlingskalendern kring midsommar fanns det nästan inga tävlingar att åka på. De tyckte vi i Karlstad va lite dumt, inte hoppa, på en ledig helg? Joooo de ville vi. Så sagt och gjort så ordnades en tävling, far och son Holm stod för allt det där tekniska och klappat och klart så hade vi en tävling.

Tävlingen ägde rum i Kil i torsdags och var riktigt kul. Dam och herrhöjd. Dock hade vädergudarna bestämt sig för att göra det svårt för oss. Regnet bokstavligt talat vräkte ner och när det äntligen slutade så blev det istid istället. Mmmmm-mums. Hehe ;)

Nej de va inte direkt optimalt. Där och då blev jag sjukt besviken, jag ville så mycket mer. Men.... jag och kyla? = inte så bra kompisar. Så nu, sådär 2 dygn efter händelsen är jag mer ok med mina 1.80. Det är iaf över det där 80-strecket. Så jag har slutat vara bitter och istället ser jag det som bästa träningen. Jag lärde mig att ha med mig ännu mer kläder till näst gång och att behålla de där långa tightsen på i några hopp till, kanske till och med hela tiden när graderna är såhär få. Burr burr, bättre varmt än kallt.

Nä nu får de va slut på ältandet. Nu vänder jag blad! Redan på Tors är det dags för revansch & sommarens första utomlands tävling. Även om jag "bara" åker till Finland så känns det sjukt najs. Finnland har ett gott rykte om sig att arrangera fin fina tävlingar. Damhöjden har dessutom ett riktigt bra startfält. Ska få hoppa mot några riktigt bra brudar, Tonje angelsen, Barbara szabo och Katarina mögenburg för att nämna några få. Fina och duktiga tjejer, då ska vi ta i från tårna och hoppa högt! Då smäller det. Längtar!


Ur helgens tidning. Scholmhoppet drog uppmärksamhet och media till sig. Det bjöds även på en mindre presskonferens inför sommarens GP tävling på Tingvalla, Johan avslöjade nämligen att Blanka vlasic kommer dit. Så coolt! De är i Karlstad de händer :)

måndag 15 juni 2015

Nemen så klantigt

Här har jag hoppat tävling och glömt att skriva om det, skäms på mig.

Den där tävlingen i va de ja. Den gick la bättre än den i Sollentuna iaf. Framförallt bättre då den där skönt känslan infann sig och jag fick go kontakt med kroppen i hoppen ;) tyvärr blåste det något enormt vilket jag hade lite svårt för. Men vill absolut inte skylla på de, så istället för att se de som nått dumt ser jag det som en lärdom. Jag fick trots vädret på några riktigt fina och sköna hopp och det är den bästa träningen man kan ge sig själv. Att träna på att tävla.

Rent resultatmässigt blev det en vinst på 1.83 cm över marken. 

Efter tävlingen har jag hunnit fylla 25 år, varit på konferens med jobbet, varit funktionär på stadsloppet, tränat en massa pass varav några utomhus och kostat på mig en massage. Helt ok vecka med andra ord :)

Denna vecka väntar vilodagar, jobbdagar, träningar och en tävling. Ska åter bege mig till kil och hoppa, denna gång på en egen arrangerad tävling -Scholmhoppet, nu på torsdag. De blir grejer de :)

Nu ska jag laga lunch och fixa lite hemma, är faktiskt ledig trots att de är måndag, är de inte fint så säg :)

Måndagskram på er
Hopp hopp, såhär såg de ut. Tack Tommy Andersson för bilden :)

lördag 6 juni 2015

Första tävlingen

Och även första höjdpasset utomhus.

De två meningarna, rubriken och den ovan får lixom summera gårdagen. Det kändes jättebra blandat med rätt svajiga hopp. Med det i åtanke och att man bara har tre försök på varje höjd, ja då vet jag vad jag har att jobba på. Hoppa mera utomhus och hämta hem den rätta känslan.

De positiva igår var att jag fick skön känsla i några hopp, njöt av att tävla, fick träffade många härlig friidrottsvänner igen, att jag höll mig över 1.80 strecket och att jag vann.

Detta ska jag nu packa ner i ryggsäcken och ta med mig tills imorn. Då är det nämligen dags för tävling igen. Det var planerat redan innan och känns väldigt bra. De är dessutom nästintill hemmaplan när kil står som tävlingsarrangör & Stefan har sitt namn på tävlingen. De känns fint dä :)

Så hej hå, nu laddar vi på, upp på tå och upp i de blå (Heheh förlåt för kass humor ;)

Lördagskram på er!

torsdag 4 juni 2015

Vet ni vad jag gör imorn?

Badadadada, kabooom, trumvirvel eller vilken ljudeffekt man nu vill använda. 

Imorn är det dags, dags att knyta på sig dojorna, ta på sig tävlingsdräkten, fläta håret och allt det där, för det är dags att täääääävla.

Tjolahopp! Äntligen, nu kör vi. Precis så känner jag och det ska bli så himla kul att komma igång och få känna tävlingspulsen igen :)

Som jag brukar skriva: håll gärna tummarna imorn :)

Kram på er!

måndag 1 juni 2015

Klar

Äntligen, magiskt, svårt att sätta ord på!

Pulsen gick precis ner 20 slag, jag andas ut & vilar. För bara några minuter sedan skickades C-uppsatsen som jag och  en fin vän arbetat med de senaste månaderna in. Underbart känsla.

Se va fin, vår lilla bäbis ;)