torsdag 26 november 2015

Friidrottsgalan

Var helt underbar. Jättefint aranemang och en chans att träffa alla fina friidrottsvänner såhär mellan säsongerna. Vi gömmer oss ju annars i våra egna bubblor och kämpar på i det dolda tills vi möts på arenorna igen och tävlar.

Tog lite bilder igår som jag tänkte ni skulle få se, som den mediokra fotograf jag är :)

Sista bilden: ryno quantz

Jag hade den äran att vara nominerad i "årets prestation på friidrotts SM" för mitt guld, 1.92 och VM kvalifikation. Denna kategori tog Kaddi hem. Välförtjänt. Ett mästerskapsrekord ska hyllas. Det är starkt att prestera så starkt när det gäller som mest. Jag är inspirerad och vill gärna göra något liknande framöver. Det är ju det man tränar för. För att utvecklas och se hur långt (högt) man kan komma.

Kvällen gav verkligen inspiratpn och motivation inför kommande säsonger. Tack alla för igår, det var en fantastisk kväll.

lördag 21 november 2015

Höjdhopp

Hej vänner.

Nu äntligen är tiden här, tiden då höjdhopp åter står på programmet. Iofs också tiden då höjderna är som lägst, men äsch de glömmer vi just nu. Jag kan hoppa, är hel, frisk och grundträningen har tuffat på bra hittills. Så även om höjderna är låga just nu så ligger jag 2 cm före vad jag gjorde samma period förra året. Tackvare att vi skriver upp allt vi gör, höjder, vikter och häckar kan vi nu lätt utvärdera hur dagsläget är specifikt på träningsfronten. Det har jag min coach att tacka för. Underbart för mig som struktur-människa att kunna se tillbaka och göra enkla utvärderingar. Även om man såklart alltid ska lyssna mest på vad den där kroppen och knoppen säger.

Men om vi fortsätter drömma, vilket jag älskar så är just dessa två cm väldigt fina. 192 till 194 eller varför inte mer där till vore väldans trevligt, såklart. Då blir vintern och sommaren 2016 ruskigt trevlig. Och drömmar = mål :)

Men first thing first. Idag är det vilodag och imorn höjdhoppsdag. Målet med morgondagen är enkelt, hitta skön känsla och fortsätta gnaga på centimetrarna, några i taget, ett steg i taget, mot utveckling.

Hoppas ni har en mysig helg finisar. Kram på er!


lördag 14 november 2015

Ut på tur, aldrig sur?

Nej sur har jag vart fall inte varit idag!

Jag tänker ofta "det hinner jag inte", "nej inte på en vilodag" eller "jag orkar inte resa" om just lite längre resor. Men idag tog jag tjuren vid hornen och OJ VA VÄRT DET. 7.00 imorse slängde jag mig på en buss mot Oslo och nu strax efter 18 är jag påväg hem igen. Kanske helknasigt att vilja spendera 6h på en buss, på en lördag, på en vilodag. Men inte då. Jag fick träffa en vän som jag inte sett på 5 månader och som jag håller mycket kär. Fick träffa hennes sambo och deras nya lya och jag fick en heldag i hennes sällskap, på caféer, restauranger och småstrosandes längs Oslos julpyntade gator. Så oj vad jag är glad att jag tänkte bort de där lata tankarna. För visst är just en vilodag bäst spenderad där man laddad mest energi. Idag var den hos min fina vän! Tack för idag, för massa kramar och en härlig stund med dig.

Hoppas ni alla haft en minst lika härlig dag. Kram på er!

lördag 7 november 2015

En tripp till Uppsala

Den där trippen österut som jag nämnde var till staden Uppsala och Celsiusskolan närmare bestämt. Där vid 8.30 i onsdagas stod jag framför ett 40-tal friidrottselever och pratade om mig själv. Min FIG-tid, min vardag och min resa fram till där jag är idag. Från nekad FIG-plats till VM-plats.

Det var otroligt kul och något jag gärna gör snart igen. Fick massvis med bra och intressanta frågor och härlig feedback. Tack för att jag fick hälsa på er :)


Passade även på att ta en mini-weekend med min bättre hälft. Vardagslyxade oss mitt i veckan. Något jag verkligen kan rekommendera. Hur ofta sitter man exemelvis på restaurang i en ny stad en tisdagskväll, sover på hotell eller äter hotellfrukost i lugnan ro och bara myser av varandras sällskap?



onsdag 4 november 2015

När tiden springer

Och vi med den.

Förra veckan såg egentligen ut exakt som veckan innan det och veckan före det. Kul va? ;) hehe. Tiden springer fort ibland. 

Senaste tre veckorna har alltså träningen sett likadan ut och det har lixom speglat sig och gjort att min vardag också sett likadan ut. Det är jobb mån-fre och träning sön-fre. Och tråkig som jag är har jag gillat det, jag tycker folk underskattar rutiner, hehe ;)

Men vet ni? Snart kryddas rutinen något, med höjdhopp! Nedräkningen är påbörjad och den 15 november får jag äntligen hoppa igen. Det närmar sig. 

Och snart kan jag summera höstens första träningsperiod och allt den inneburit. Träningen har gått jättebra. Jag har varit sliten men ändå kunnat öka jämfört med samma period förra året. Vilket också varit/är målet. Chockade bland annat mig själv med att rycka en femma på 44,5 kg i måndags. Det är 2 kg mer än förra året och det kändes så himla bra :) det är få känslor som slår känslan av att "slå sig själv". Bästa motivationen och också bästa känslan när det uppnås. Om ni frågar mig.

Idag förresten har jag faktiskt hoppat ur rutinen för en dag och åkt på en liten resa, österut i Sverige. Men det tar jag i nästa inlägg, kan ju inte avslöja alla minuter den senaste tiden i ett och samma inlägg ;)

Tjoooo så länge.