söndag 31 januari 2016

Götas ungdomsspel

HEMMAPLAN!!!!

Så himla härligt att hoppa på hemmaplan och än roligare att få hoppa riktigt bra där. Framför vänner, familj, klubbkompisar & fin publik.

Igår, till skillnad från hoppningen i Växjö så hade jag det där sista "klippet" i stegen. Jag hade bra känsla och tajming på Växjös hårda banor, men igår, på våxnäshallens bekanta banor hade jag även det där lilla extra. Jag kunde trycka till och kände mig stark. Fick en skön inhoppning & väl i tävlingen gick jag in på 1.74 och tog allt i första innan ribban föll i mitt första försök på 1.90. Jag kom då helt fel i ansatsen men kände ändå att det var nära att den låg kvar. Då kom adrenalinet & jag satte ansatsen perfekt i andra försöket & fick glida över! Obeskrivligt gött. Tredje gången i livet som jag hoppar över 1.90. Det har blivit några -1.89:or. Men det är ändå rät gött att vara på "rätt" sida om 1.90. Det fick jag igår och jag fick också försöka på 1.93. Väldigt nyttigt & lärorikt. Blev 2st okej försök och jag vet exakt vad jag ska jobba på för att förbättra mig, tur att säsongen är ung ;)

Foto: vf
Och självklart blev det en pers-glass. Inne pers är ett personligt rekord det med. MUMS.

Nu väntar en dag med funktionärande på dag 2 av Götas ungdomsspel. Ska skriva protokoll och äta körv mä brö som aldrig förr. Hoppas ni alla har en härlig helg.

Kram på er


torsdag 28 januari 2016

Idrottsgalan

Hej finisar.

Tack för alla grattishälsningar efter BW-games. Det var precis den säsongsöppningen jag hade drömt om och i smyg hoppas på.

Efter tävlingen åkte jag som jag nämnde vidare till Stockholm & Bosön där jag var på läger med RF stipendiaterna. Galet kul att träffa andra idrottare och höra deras historia. Vi kryddade det hela med att gå på idrottsgalan tillsammans, där vi också fick gå upp på scenen och motta våra stipendium. Häftigt känsla. Den scenen går jag gärna upp på igen. Ska bara träna lite till först ;)

Svensk friidrott gjorde en kortare intervju med mig, ang. Tävlingen och stipendiet. Kika gärna på den:


Batterierna är helt klart tankade efter all den energi jag fått av denna resa. Nu ska jag bara ladda om och upp på hemmaplan, för att hitta känslan, lugnet & power tills det är dags igen -för Götas ungdomsspel, nu på lördag, i min kära våxnäshall. LÄNGTAR!

Kram på er :)

söndag 24 januari 2016

Best western games

HUR KUUUUUL?

Alltså shittans bananer, jag är så himla glad. Precis allt och samtidigt inte alls allt gick som jag ville igår ;) missförstå mig rätt. Jag kände mig sjuuukt ovan i tävlingssustuationen, det kändes som det var galet länge sedan jag tävlade. Va nervös så fingrarna skakade när jag skulle bättra på nagellacket (inte gööör bra ;)). Men när man lixom kommer till hallen, ser alla tävla, träffar alla goa höjdtjejer då lixom kommer man ihåg allt. Man gör sin sedvanliga uppvärmning, drar på kompressionsstrumporna, rättar till flätan, går på toa 10 ggr för mycket IFALL man skulle bli kissnödig (även om man knappt druckit något) det gäller att vara på den säkra sidan. Right? ;) hehe.

Nej sofie, kom till saken kanske!? Bli lite ordentlig i dina ord...;) -jag är galet nöjd med hur jag fick/får starta säsongen. Inomhus-pers, 1.89 och framförallt en himla skön känsla och kvitto på att vi ligger rätt i träningsplaneringen. Jag känner mig riktigt stark och nöjd med den träning jag gjort, men ett kvitto, tydligt och fint som ett tävlingsresultat är, det är det bästa man kan ge sig själv efter en tränings höst, om ni frågar mig :) nu ska kag ta steget ut boxen och vara lite osvensk och faktiskt säga att -jag är stolt över mig själv.

Foto: Nwt. Inför tävlingen.

Nu ska jag packa ihop mig här i Växjö och sätta mig på ett tåg till Stockholm. Jag och Elise Malmberg ska tåg-a tillsammans till Bosön och RF-läger. Vi har fått ett fint stipendium av RF som ska delas ut på idrottsgalan imorn och i samband med det är vi inbjudna till läger sön-tis. Ska bli super najs!

Hepp hepp, måste kila, de står en hel hotellfrukost och väntar på mig. MUMS!

Hopps ni får en skön söndag. 
Kramis på er.

fredag 22 januari 2016

Best western games

Hej hopp från Växjö.

Då var det äntligen dags!
Nu är vi på plats i Växjö, har checkat in, käkat middag & gjort oss hemmastadda i rummet. Fy tusan va kul det ska bli!

Har längtat ända sedan sommarens sista tävling. Det är ju precis det här man tränar för, för att få tävla och nu äntligen ska jag få maxa och flyga igen. Nervös är jag, det ska gudarna veta. Man vet ju aldrig vilken dag man har just imorn, men det kvittar lite känner jag. Jag längtar och ska ha så jäkla kul, för det här är ju (klyschiga sofie, förlåt), det absolut bästa som finns.

Krama gärna tummarna imörn kring 13.55.

Naglarna är såklart målade. Röda som Göta, såklart ;)


lördag 16 januari 2016

OM EN VECKA!!!!

Vet ni!? Vet ni vad jag gör!? Om en vecka!?

Använder alla utropstecken jag kan hitta för äntligen!!!!!!!!!! -är det dags för säsongsdebut!

Som jag längtat, sedan sommar-säsongen var slut, på att det ska börja igen. Jag vill tävla, maxa och hoppa hoppa hoppa. Första tävlingen blir i Växjö, på best western games om exakt en vecka. Nästa lördag.


Wihoooo! Ska fira det med att pröva min tävlingsdräkt idag, så att den fortfarande passar ;)

PS: hej bror, nu gjorde jag ett inlägg (äntligen), tillägnar dessa rader -dig :)

fredag 1 januari 2016

Gott nytt år

Gott nytt hopp-år 

Idag har vi hoppat mångsteg, vilket fantastiskt sätt att inleda 2016. Det bästa sättet (förutom kanske höjdhopp då) om ni frågar mig. Det kändes jättebra. Idag var första passet där vi gick på med fart och gick från tio steg ner till fem steg. Det är alltid lite vingligt när jag lägger till fart, men jag nådde mitt dags-mål & kunde gå hem glad & nöjd med årets första dag. Nu blir det soffläge resten av dagen och imorn väntar vilodag och därefter höjdhopp på söndag. Älskar hur mycket vi hoppar nu mer, det är ju det bästa med träningen!

Hoppas ni har en bra start på året och har en jättehärlig dag :)