onsdag 22 juni 2016

Inför Madrid

Tjolahoppsan!

Nu är det snart dags för säsongens tredje tävling. De två första har gett bra svar och också delar jag lärt mig massor av. Nu har jag analyserat de tävlingarna med lupp & förstoringsglas och plockat med mig allt jag vill från dem. Jag har också hunnit ladda upp några dagar på hemmaplan. Så nu har såväl kropp som knopp nått 100% och jag är redo för att ge mig ut på nya äventyr.


Nästa tävling blir i Madrid där det förutspås bli över 30 grader varmt. Jag kan lugnt meddela att jag varken packat filt, benvärmare eller paraply denna gång. Eller är det att jinxa att säga så? :o wooopsi. Jag hoppas isf att vädergudarna inte hänger i bloggvärlden utan fokuserar på moln och sånt istället.


Gällande motståndet så vet jag inte supermycket mer än att Alesia och Rut sagt att de kommer. Så lite som Oslo och Stockholm blir det nog förhoppningsvis, och bra motstånd brukar bli bra tävlingar. Jag hejar för det!

Förresten, jag fick ett himla härlig besked här om dagen som jag kom på att jag inte alls skrivit om här. Jag blev uttagen till EM i Amsterdam. Hur kul är inte det? Jo deeeet ni är helt ***** underbart!! (Svär inte ifall mamma läser, hon säger att man har dåligt ordförråd om man gör det ;)) men stjärnor (*) är också fina.. Jag tror ni hängde med på att jag jublade & skrek och att min lycka är TOTAL!! Nu får jag chansen att ladda upp för att få min första formtopp precis tills det är dags för höjdhopp under mästerskapet. Jag hinner förbereda mig fysiskt och mentalt och på riktigt se till så att jag är redo när det är min tur. Så galet skönt!


Nu har jag slut på superlativ tror jag ;) ...fantastiskt, härligt, skönt, underbart...
nu ska jag få ner pulsen lite efter detta jubel-skrik maraton, ska vila, äta en god lunch och bara vara här och nu, precis där jag vill vara.

När jag är klar med det ;) typ imorn...då taggar vi för höga hopp i Madrid! Ett hopp i taget, mot nya sköna hopp.

Håll gärna en tumme imorn :)
KRAM

fredag 17 juni 2016

Diamond league, Bauhaus galan

Det blev inte den där pang-träffen som jag trodde och hoppades på igår, på stadion. Den vill helt enkel gro till sig lite till innan den skuttar ut. 

Likt förra tävlingen, i Oslo, bjöds vi på klassiskt nordiskt väder, fint fint regn som gjorde oss blöta och försvårade sikten. Däremot skaplig temperatur (ca 13 grader) och någorlunda vindstilla. Det jag tar med mig är hur nyttig dessa tävlingar är. Vi utövar en utomhusport och detta en parameter vi har att handskas med, ju mer vi tränar på det ju bättre blir vi & bättre vill jag ju bli. Det är ju också precis lika för alla som tävlar.

Det jag är mest stolt över och som jag också tar med mig från gårdagen är att jag klarade 1.86 i mitt tredje och sista försök. Efter att jag kommit fel i min ansats i första försöket och även delvis i det andra så sprang jag på och satte i varje steg genom hela kurvan i det tredje försöket. Jag kom då helt rätt i förhållande till ribban och fick plats samt "hann" med att sätta i foten och hoppa uppåt. När jag inte tar ut kurvan helt alt. springer lite tamt så hamnar kroppen i fel vinkel i förhållande till ribban. Jag tvingas då vrida kroppen för att komma i rätt position över ribban och därigenom försvinner mycket fart och rytm. Jämfört med när min kropp hamnar i rätt vinkel och jag kan trycka all kraft uppåt och jobba klart hela hoppet. Jag kanske är sjukt otydlig just nu känner jag och risken finns att jag fått med ett helt dussin syftningsfel också. Enkelt kan man säga att ett misslyckat hopp ser orytmniskt och tungt ut medans ett lyckat hopp ser mer rytmiskt, enkelt och tajmat ut. Som att man spänner en gummisnodd och släpper den i precis rätt ögonblick. Då kommer pang-träffen.

Så nu ska jag hem och träna på att vara lite mer som en gummisnodd. Det blir en skojsig vecka :)


Hej hopp för denna gång, next up -MADRID med brudarna på bilden ovan. Då ska vi skutta högt :)





torsdag 16 juni 2016

Inför Bauhaus galan

Hej hopp.

Nuuuuuu är det äntligen tävlinligsdag igen, precis så känner jag -äntligen! Jag har längtat sedan förra tävlingen och varje träningspass har haft fokus inför idag. Nu väntar bara sista uppladdningen, läs ett långt bad-massage-måla naglarna-fläta håret :) sånna där jobbiga grejer, enbart, eller hur ;)

Nu kör vi!!

Var på stadion igår och kollade in läget, medverkade på en presskonferens och njöt av denna vackra vy. Stockholms stadion är så fin! 


Och sist men inte minst var jag förbi en fin affär på Hamngatan:

Kram!

fredag 10 juni 2016

onsdag 8 juni 2016

På plats i Oslo

På plats, incheckad och nyss ätit middag. Krångligare än så behöver det inte vara för att jag ska må bra.

Njuter av att det äntligen är tävlingssäsong igen och att jag får känna den speciella tävlings-känslan i hela kroppen. Vilken underbar känsla det är!

Nu ska jag sova gott och drömma om en härlig tävling imorn -imorn då kör vi ALL IN! Bislett Games här kommer jag :)

Två bilder från tidigare idag när SVT besökte oss :)

Natti natti från Oslo.